Ledeninformatie

Ontbrekende contactgegevens (adres, e-mailadres of telefoon) zijn op te vragen bij de secretaris secretaris

Stalmeester Nergena: Harry Haverkamp

Stalmeester de Koekelt:  Wim van Engelenburg

Stalmeester 't Immelo:  Niek-Willem Oskam

Stalmeester Proosdij: Jan van de Kieft

Stalmeester Lukien:  Paul Leendertz (Paul wil graag op de hoogte gehouden worden als er kasten bij gezet of weggehaald worden).

Wim van Engelenburg beheerd de wachtlijst en plaatsing op de stallen. Opgeven voor een plek gaat dus via Wim, telefoonnummer: 0318-611721 of 06-51508900. Leden moeten de plaatsing van kasten ook altijd nog bij de stalmeester melden.

In oktober is er een opruimdag (vegen, snoeien, maaien), ieders aanwezigheid wordt verwacht.

Op de kasten altijd naam en telefoon nummer vermelden!

Kosten voor het plaatsen van kasten:

In de stal: € 5,00 per jaar

Op de bok: € 2,50 per jaar

Reizen naar drachtgebieden:

Eén van de speerpunten van de Veluwezoom is het gezamenlijk reizen: volle aanhangers en samen tillen.

Lees voor het opgeven eerst het regelement (zie hieronder link bestuivingsadvies), zodat je zeker weet dat jouw kast aan de vereisten voldoet! Minstens 8 ramen bijen!!!

Opgeven kan via het volgende email adres: ikreismeemetveluwezoom@gmail.com

Fruit

Info bij Frank Kramer en Niek Oskam

Informatie over prijzen en volksgrootte voor het verhuren: http://www.bijenhouders.nl/bijenwerk/bestuiving/bestuivingsadvies

Koolzaad

Info bij Jos Kanne

Linde, wilg

Info Twan Leijzer

Heide

Er zijn een aantal mogelijkheden voor het reizen naar de heide:

1. Het Feithenhof bij Vierhouten, verder weg maar vochtiger en met veel vossenbes. Via de Wageningse vereniging, van te voren aanmelden verplicht, info secretariaat.
  2. Eén van de resultaten van de fusie is een overleg met de gemeente over het plaatsen van volken op de heide. Binnen de gemeente Ede zijn er drie locaties toegewezen: bij de Driesprong, op de Noord- en Zuid-Ginkel. Na overleg met Wim van Engelenburg kunt u de volken plaatsen

Balsemien

Rob Le Mair

Koninginnenteelt

Carnica en Buckfast koninginnen kunt u bestellen bij Rob Le Mair (06-44746126)

Tevens organiseert Rob ook dit jaar weer een gezamelijk Koninginneteelt project. Een leuke leerzame manier om aan rasmoertjes te komen.

Leen Artikelen

Worden door de vereniging verstrekt op voorwaarde men ze schoon terugbrengt, en zorgvuldig gebruikt.

Alle Leen artikelen zijn bij Wim van Engelenburg onder gebracht ( 0318-611721 06-51508900)

Kastdragers (voor als er veel honing is):

Stoomwassmelter

Honingslinger te huur voor 2,50

Oxaalzuurverdamper

Berichten voor op de website kunnen gestuurd worden naar bijkatinka@gmail.com

Imkerpedia

Bijenhouden